5 motive sa te trezesti la 5 dimineata

„To snooze or not to snooze?” 

….este intrebarea pe care mi-o pun de cativa ani incoace in fiecare dimineata. Dupa multe experimente, scuze inventate si incercari nereusite, am ajuns la concluzia ca acest „snooze” avea un impact negativ major asupra vietii mele.

 

Inainte de toate, vreau sa mentionez ca ceea ce voi scrie mai jos sunt doar lucruri care pe mine personal m-au ajutat. Lucruri pe care le-am testat si in urma carora eu am obtinut rezultate. Nu inseamna ca si tu va trebui sa faci la fel, fiecare om are ritmul si obiceiurile sale, insa cu siguranta este un ghidaj ce te poate ajuta.

 

Nu cred ca exista acest mit „eu nu sunt o persoana matinala/nu functionez bine dimineata„. Din punctul meu de vedere este doar o scuza pe care ne-o tot repetam. Ce cred eu de fapt este ca nu ai incercat cu adevarat sa fii o persoana matinala. Nu ai facut-o constient, nu ai luat-o in mod serios. Daca iti doresti sa fii, cu siguranta poti. Daca nu, este alegerea ta si nu ar trebui sa te judece nimeni (nici macar tu daca esti complet impacat cu stilul tau de viata).

 

Deci, iata cele 5 motive pentru care EU ma trezesc in fiecare zi la ora 5:

 

1. Castig 60 zile pe an

Obisnuiam sa ma trezesc in fiecare zi la ora 9. De cand ma trezesc la 5 castig 4 ore in fiecare zi. 4 x 30 = 120 h / luna x 12 luni / an = 1440 h / an > adica 60 zile.

Consider ca un aspect foarte important este sa ai motive pentru care sa fii treaz. Asadar, mi-am planificat zilele astfel incat in momentul in care ma trezesc sa fiu entuziasmat de ceea ce va urma.

 

2. Nu mai sunt stresat

Faptul ca imi incep ziua linistit si am timp sa-mi pun lucrurile in ordine m-a ajutat sa elimin o mare parte din stresul din viata mea. Ajung la birou cu 3 ore inainte de colegii mei. Sunt 3 ore pe care le castig si in care am timp sa-mi rezolv cele mai importante task-uri din ziua respectiva. Asta imi ofera o liniste pe intreg parcusul zilei si imi pot indrepta atentia catre lucrurile ce imi pot duce munca la urmatorul nivel. Pe scurt, ma focusez pe lucrurile importante in detrimentul celor urgente.

 

3. Am timp sa citesc

Se spune ca traim in era informatiei. Deci, cu cat detii mai multa informatie cu atat ai mai multa putere si mai mult control asupra vietii tale. In cele 2 ore pe care le petrec acasa inainte sa ajung la birou, imi place ca 1h sa o acord cititului. Fie ca citesc dintr-o carte, un articol de blog sau ascult un audiobook ma asigur ca acord timp pentru dezvoltarea mea.

 

4. Imi incep ziua motivat

De fiecare data cand apasam butonul de snooze simteam un sentiment de vinovatie. In momentul cand ma ridicam din pat eram cumva dezamagit de faptul ca nu am reusit sa ma trezesc la cat mi-am propus. Practic ziua mea incepea cu stangul. Faptul ca imi incep ziua cu o mica „victorie” ma motiveaza sa merg mai departe si imi da energia pentru a face lucruri.

 

5. Petrec mai mult timp cu viitoarea mea sotie

Am lasat la urma poate cel mai important lucru. Cel mai longeviv studiu despre fericire spune ca principalul aspect care ii face pe oameni fericiti sunt relatiile pe care le au cu oamenii din jurul lor. Prin simplul fapt ca imi petrec 1h/zi in plus cu viitoarea mea sotie ma face sa fiu putin mai fericit si imi ofera energia de care am nevoie dimineata. Servim impreuna micul dejun si ne bem cafeaua pe terasa, lucruri pe care nu aveam timp sa le facem inainte deoarece eu dormeam.

 

Concluzia este ca viata mea s-a imbunatatit considerabil de cand ma trezesc la 5 dimineata in fiecare zi. Am rezultate mai bune la locul de munca, sunt mai linistit si mai productiv, am mai mult timp pentru oamenii dragi din jurul meu si imi acord mai mult timp mie pentru dezvoltare.

 

Totusi, nu trebuie ignorata odihna. Este o resursa principala si ar trebui tratata ca atare. Am reusit sa integrez in programul meu sa ma culc mai devreme, astfel ca dorm aprox 7h pe noapte, timp care mie imi este suficient sa ma simt odihnit.

 

Sunt curios sa aflu si motivele pentru care tu alegi sa te trezesti dimineata. Lasa un comentariu sau trimite-mi un mesaj.

No Comments

Post A Comment